dobrý den, jsem na úřadu práce a bylo mi nabídnuto pracovat na DPP , jestli jsem to dobře pochopila, tak SP a ZP se z dohody neplatí, ale pokud nemám žádný jiný příjem a vydělám si v měsíci nad 2000tis, tak se musím do 8 dní přihlásit na ZP a platit min.zálohy, ale zaměstnavatel ne. A nebo se musím přihlásit vždy?, ne jen nad 2000tis.
Re: DPP
Pokud jste na ÚP, musíte tam dohodu před začátkem nahlásit. Nevyřadí Vás, pokud si nevyděláte víc než 4000,- a bude to DPP, ale po dobu výdělečné činnosti nebudete dostávat podporu. Podrobněji jsem vysvětlovala u jiného dotazu včera.
Re: DPP
.....pokud si nevyděláte víc než 4000,- a bude to DPP,..... nezáleží na tom, zda je to DPP, DPČ nebo PP, ale na výši výdělku či odměny, tam je limit 4000,- Kč.
13. 6. 2011 15:24
dobrý den, jsem na úřadu práce a bylo mi nabídnuto pracovat na DPP , jestli jsem to dobře pochopila, tak SP a ZP se z dohody neplatí, ale pokud nemám žádný jiný příjem a vydělám si v měsíci nad 2000tis, tak se musím do 8 dní přihlásit na ZP a platit min.zálohy, ale zaměstnavatel ne. A nebo se musím přihlásit vždy?, ne jen nad 2000tis.