Re: výpověď s odstupným
Jestli stihhnete neschopenku před výpovědí, tak vám ji ani nemůže dát.
Jestli nejdřív dostanete výpověď, pak se vám konec PP posune, ale odstupné dostanete až skončíte. Můžete prohlásit, že na prodloužení netrváte, skončíte 31.8. a odstupné dostanete v poslední výplatě. Nemocenskou budete dostávat od sociálky i dál.
Podpora není snížená, jen ji začnou vyplácet o 3 měsíce později.
to je sice hezké, ale takový absurdistán je možný akorát u nás- jakési stanovisko ministerstva a co chudák úředník na ÚP? Ví otom vůbec, četl něco takového, je pro jeho rozhodování úprávně závazný takovýto názor nebo stanovisko? Vím z praxe o dvou případech, kdy podpora= snížená a tečka.
Takže stanoviska jsou hezká věc, ale bordel v zákonech aprováděcích předpisech druhá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2011 7:23
Dobrý den,
prosím o radu.
Mám připravenou u zaměstnavatele k 30.6. výpověď z org. důvodů, tozn., že můj prac. poměr skončí 31.8. Odstupné dostanu.
Když přinesu nyní neschopenku (jsem vážně nemocná, minimálně půl roku budu marodit), skončí mi PP opravdu 31.8. nebo se mi to posune? Děkuji Vám.