Re: Dobropis
To, že částky nejsou mínusem je to nejmenší. Některé systémy toto neumožňují ale v každém případě musí obsahovat odvolání na původní doklad a důvod proč byl vystaven. Píšete, že byl byl vystavený v březnu a datum převzetí že je také březnové.
Vy jste tento dobropis s tímto datem potvrzovala? Pokud vám došel v dobnu, datum převzetí je také v dobnu a pak není co řešit.Vše se odvíjí od tohoto data, ať je datum vystavení kdykoliv.
Ani protistrana si nesmí uplatnit dříve než vy potvrdíte.
Po domluvě bych doklad vrátila a žádala všechna náležitosti.
Dobrý den, moc děkuji za reakci, věci se u nás mají tak:
dobropis jsem dostala někdy v dubnu, je na něm uvedeno převzal dne: 25.3.2011(tento datum je uvedený dodavatelem), podpis z naší strany chybí, majitel se dušuje, že rozhodně nic nepodepsal.Já také ne, já jen dostanu jednou za čas papíry a nahážu je do PC.Na dobropise je jen podpis dodavatele.
Jestli správně rozumím tomu, co jste mi psala, tak pokud tam nebude náš podpis, že jsme dobropis převzali, tak to nemůže ani jedna strana zaúčtovat.
Takže když zavolám dodavateli ať pošle dobropis znovu i s těmi náležitostmi jako je VS původní faktury a důvod proč dochází k dobropisu, potvrdí to majitel do konce června, tak si to dám s tímto datem do evidence a já budu účtovat mínusem?
Děkuji za radu
Ano je to tak.Ještě druhá strany by neměla předepisovat datum převzetí to by jste měli doplnit až vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 6. 2011 8:27
Prosím zkušenější o názor.
Jedná se o OSVČ, vede DE.
Doslala jsem v dubnu 2011 po odevzdání přiznání k dph dobropis ( vrácené náhradní díly na auto), kde je uvedený datum vystavení i datum převzetí dobropisu 3/2011.
Jsem z toho teď zblblá a nevím jestli ho můžu dát do dph z II.Q. nebo jestli musím podat DDP.
Navíc na dobropisu není uveden původní doklad ani důvod proč se dobropis vystavil a částky také nejsou mínusem.
Prosím o radu.