Hlavní navigace

Dodání zboží v ČR- slovenskému plátci

  • (neregistrovaný)

    15. 6. 2011 8:55

    Dobrý den, jsme plátci DPH dodali jsme zboží slovenské společnosti ( slovenské DIČ ,) ale zboží nebylo dodáno na Slovensko ale do ČR. vystavili jsme fakturu s DPH, ale slovenčtí odběratelé nám to napadli. Jsem přesvědčena, že to máme správně ale potřebuji se odvolat na paragrafy.
    Díky moc za pomoc

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 6. 2011 9:48

      Kajinaj (neregistrovaný)

      Re: Dodání zboží v ČR- slovenskému plátc
      §64 zákona o DPH
      (4) Přemístění obchodního majetku plátce z tuzemska do jiného členského státu pro účely jeho podnikání podle § 13 odst. 6 je osvobozeno od daně s nárokem na odpočet daně, pokud plátce prokáže, že zboží bylo přemístěno do jiného členského státu a bylo předmětem daně při pořízení zboží v tomto členském státě.
      (5) Dodání zboží do jiného členského státu lze prokázat písemným prohlášením pořizovatele nebo zmocněné třetí osoby, že zboží bylo přepraveno do jiného členského státu, nebo jinými důkazními prostředky.
      ...pokud Vám dokáží že zboží opravdu prodají v jiném členském státě (alespoň nějaké prohlášení) tak jim vystavujete fakturu bez DPH.

    • 15. 6. 2011 10:09

      JankaJ (neregistrovaný)

      Re: Dodání zboží v ČR- slovenskému plátc
      Děkuji moc, ještě jsem si dohledala
      §2(1) a - předmětem daně je dodání zboží...s místem plnění v tuzemsku a dále
      §11(1) za místo plnění při pořízení zboží z jiného členského státu ( analogicky i naopak ) se považuje místo, kde se zboží nachází po ukončení jeho odeslání nebo přepravy pořizovateli - což je ČR
      ještě jednou díky

    • 15. 6. 2011 16:55

      B. (neregistrovaný)

      Re: Dodání zboží v ČR- slovenskému plátc
      Místo dodání pro plátce z JČS může být v ČR, proč ne? Záleží co odběratel se zbožím následně provedl. Pokud jej odvezl na Slovensko a potvrdí Vám to (prohlášení, CMR), tak se jedná o dodání zboží do JČS a je osvobozeno od DPH dle §64/1. Pokud zboží zůstalo v ČR, tak je to tuzemské plnění.

    • 15. 6. 2011 18:43

      JankaJ (neregistrovaný)

      Re: Dodání zboží v ČR- slovenskému plátc
      Zboží zůstává v ČR, kde se rovnou montuje do stavby. Už jsme si to se slovenskou účetní vysvětlily, jen jsem se potřebovala rychle opřít o paragrafy

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).