Příspěvek na bydlení

• (neregistrovaný)

15. 6. 2011 14:42

Dobrý den.Chtěla bych poradit.V březnu jsem odešla s malým synem od přítele.Našla si pronájem a zašla na sociálku,zeptat se, jak je to s příspěvkem na bydlení. Bylo mi řečeno,že musím nejdříve řádně platit nájem a poplatky a po třech měsících jsem vhodna andidátka na podání žádosti.Takže jsem si na tři měsíce půjčila peníze od rodičů a až v červenci můžu oficiálně se všemi doklady podat žádost. Chci se zeptat: Vrátí se mi nějaké peníze alespon zětně! Na měsíce duben,květen,červen jsem musela hradit náklady z mateřské a příspěvku na dítě!!!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 6. 2011 14:49

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Příspěvek na bydlení
      Zpětně můžete žádat jen 3 měsíce dozadu, kdy předkládáte výši rozhodných příjmů za kalendářní čtvrtletí,za které příspěvek žádáte.
      Podstatné je,zda jste v nájmu trvale hlášena. Ne-li, příspěvek bohužel nemůžete dostat.

• 15. 6. 2011 16:16

Sarach01 (neregistrovaný)

Takže pokud jsem to dobře pochopila,tak ty první 3 měsíce,které musíte podstoupit než vůbec budete vhodný kandidát na příspěvek se nepočítají.Vše teprve začíná až od 1 července,kdy mám oficiálně podat žádost a čekat kolik uznají :(

• 21. 6. 2011 13:32

JiřinaH. (neregistrovaný)

NE, za duben, květen červen budete žádat nejdříve 1.7. a pokud Vám vyjde příspěvek, dostanete ho.

• 21. 6. 2011 18:25

Sarach01 (neregistrovaný)

Takže dám příklad: 1.7 předložím na sociálce všechny podklady pro vyučtování částky na příspěvek. Dejme tomu,že mi uznají 2000Kč.První peníze dostanu v srpnu. Vrátí mi ale někdo ty peníze za duben,květen,červen a vlastně i červenec!!! O to mi jde.Půjčila jsem si na nájmy a myslela jsem,že se mi vrátí dejme tomu ty 2000 zpátky,takže 4x 2000.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).