Prosím o pomoc - srážková daň vyúčtování

• (neregistrovaný)

16. 6. 2011 6:28

potřebuji poradit, mám v hlavě už guláš. V prosinci 2010 vyplácen zisk společníkům ze zisku, v kterém vyúčtování bude srážková daň.? Prosinec 2010 nebo leden 2011?
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 6. 2011 6:57

HP (neregistrovaný)

Re: Prosím o pomoc - srážková daň vyúčto
      Uvádí se podle měsíce ve kterém byla daň sražena. Tzn. srazili jste v prosinci, uvedete do prosince.

• 16. 6. 2011 7:16

daska (neregistrovaný)

Děkuji, já myslela, že je firma povina srazit daň do konce následujícího měsíce. Volali mi z FU, protože jsme podali nulové vyúčtování srážkové daně za rok 2010 a v lednu 2011 odvedli daň. Zamotala jsem se do toho :(

• 16. 6. 2011 9:12

HP (neregistrovaný)

Při výplatě podílu na zisku srazíte daň a tu jste povinni odvést FÚ do konce následujícího měsíce. Do vyúčtování dáte podle měsíce, kdy byla daň sražena. Tzn. Pokud vyplatíte podíl a srazíte v prosinci, do vyúčtování do prosince, odvod do konce ledna. Některé firmy dělají i tak, že např. srazí v lednu a zrovna v lednu odvedou. Ale splatnost je až konec února. Proto vznikají občas nejasnosti. Pokud na FÚ dojde v lednu platba, nemá bez vyúčtování šanci zjistit, zda tato platba patří do prosince nebo ledna. Proto možná taky volali. Pro ověření jestli platba, která jim od Vás přišla v lednu patří až do ledna (daň sražená v lednu) nebo jde o daň sraženou v prosinci a Vy jste ji zapoměli do vyúčtování uvést.

• 16. 6. 2011 13:27

daska (neregistrovaný)

Ještě jednou moc děkuji za vysvětlení. Teď už je mi to jasné.
      Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).