Re: Základy pod stroj-součást budovy
My také vše dávali do vstupní ceny stroje. Právě nyní probíhá konečné předávání stroje. Měla bych to změnit? Problém je v tom, že budova je pronajatá a všechny náklady účtovány na naše s.r.o.. Mám z toho vyčlenit, to co se týká betonových základů a přeúčtovat tomu, kdo nám pronajímá, aby provedl technické zhodnocení? Je to tedy hodně složité. Také se dělala nová elektroinstalace ke stroji a to by mělo být do vstupní ceny stroje? Proč? Jdu zjistit na místo, zda elektroinstalace vede z nové podlahy........nebo jak. Zajímá mi tato otázka tedy také, protože jde o velmi drahý stroj, vstupní cenu, odpisy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 6. 2011 8:44
Dle auditorů a daňových poradců jsou betonové základy pod stroj budované ve výrobní hale součástí budovy a tudíž jejím technickým zhodnocením...co v případě, když v těch betonových základech povedu rozvody(např. elektrika,vzduch,kapaliny) pouze pro ten nově instalovaný stroj ? Tyto rozvody by se zase měly stát součástí nákladů a pořizovací ceny toho stroje (pokyn D-300 = příslušné technologické rozvody). Pokud mám na faktuře tyto rozvody fakturovány zvlášť, mohu přičíst ke stroji, ale co když je na faktuře jen jedna částka za vybudování základů včetně rozvodů a nelze zjistit podíl ceny za tyto rozvody ?