Re: úvěr ne do nákladů ??
Ještě jednou k úvěru.
Nemám fakturu, mám kupní smlouvu, kde je uvedena celková hodnota pořízeného OA. Mohu tuto ks použít pro zaúčtování na 042/... ?
U splátkového kalendáře nemáme uvedený úrok, jenom splátku a pojištění. Jak zaúčtuji v bance ? Splátka bude jako nedaňový výdaj, když samotný úvěr nejde do nákladů ?
A jak zaúčtuji úvěr, když se o něm neúčtuje ?
Musí se nedaňový výdaj nějak zdůvodňovat v DP ?
Prosím poraďte. Děkuji Vám.
Jana
Děkuji za Vaší rychlou reakci. My jsme neuplatňovali DPH, auto bylo nakoupeno vloni a bez DPH. Fakturu nemám, jen kupní smlouvu.
Děkuji Vám. Jana
Pozor auto nemusí být do splacení úvěru majetkem firmy. Může a často tam je zajišťovací převod práva.
Odpisy daňové - v případě, kdy je sjednán zajišťovací převod práva lze uplatnit jen v případě, že je sjednána vypůjčka (§659 obč.Z).
viz §27/h ZDP, §30/10h.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
16. 6. 2011 16:24
Dobrý den
teď jsem se tu dočetla v jenom z příspěvků na téma auto a úvěr, že úvěr se nedává daňově do nákladů ?
Tomu moc nerozumím.
Už jsem se tu ptala, ale zatím nikdo nereagoval.
Firma pořídila OA na úvěr, kupní smlouva je na 550 tis. Kč.
Akontace 200 tis. Kč, splátkový kalendář 36 x 17 tis. Kč.
Můžete mi, někdo prosím, trošku po lopatě nastínit celé
zaúčtování ?
Promiňte, ale fakt se ztrácím.
Děkuji,
Jana