Re:prosím o kontrolu účtování :-)
>Prosím, záloh. daň ze závislé činnosti mám v březnu
>zaúčtovanou 331/342 mínusem (tj. vlastně zbylé přeplatky
>z RZD po odečtu zálohy, která se měla platit za
>březen).
>Jak budu účtovat v pohodě v dubnu - zaúčtuji normálně
>zálohu co bych měla platit = 331/342 a v ID zápočtem s
>březnovým mínusovým zůstatkem ? prosím a jaké máte
>předkontace, nějak se v tom mínusu motám, nevím zda
>342/395xxx pro plusovou i mínusovou hodnotu (konečný
>výsledek je 0) a nebo zda 342/395xxx pro plusovou zálohu a
>395xxx/342 pro mínusovou hodnotu - řekla bych že je to
>jedno, ale už jsem z toho zmatená, je pátek a tak se
>raději ptám ?
>Děkuji za pomoc a přeji hezký víkend
Vracení daní z RZD: 342/331 v měsíci, kdy daně zaměstnancům vracíte.
+ vypočtená a stržená daň v běžném měsíci: 331/342
Na účtě 342 byste měla mít po uzavření měsíce vždy zůstatek, který bude odpovídat tomu, kolik máte FÚ zaplatit, případně kolik si ještě můžete "odečíst".
děkuji, no ten zůstatek mi sedí, i když to mám zaúčtováno tím mínusem, jak píšu výše, dle mého je asi jedno, jestli zaúčtuji mínusem a nebo plusem na opačnou stranu. už mi to dnes ale opravdu nějak nemyslí, já mám takto:
v závazcích 03/11 - v položkách rozepsáno záloha +3000, přeplatky na dani -10000 účtováno 331/342 (na účtu 342 zůstatek 7000 - tj. co můžu ještě odečíst)
04/11 - v závazcích záloha +3000, účtováno 331/342 (na účtu 342 zůstatek 4000 - tj. co můžu ještě odečíst) a k tomu mám zápočet v ID +3000 a -3000 = 0 (účtováno 342/395) - šlo mi spíš o to technické provedení toho zápočtu, aby mi to neviselo v závazcích plusem a zároveň mínusem. tak myslíte že je to ok ? děkuji
a jak prosím dostanete ze závazků, když o úhradě neúčtujete, dle mého zápočtem, ne ? ten zápočet mám jen pro to, aby mi neviselo na závazcích, že mám neuhrazenou zálohu na daň a zároveň přeplatek z RZD, nevím, jak to jinak děláte prakticky v pohodě ? nezapisujete do agendy závazky ? díky
aha, tak to jo, hlavně že jsme se domluvily :-) asi to nechám jak to mám, myslím, že snad je to ok, takto je alespoň přehledně vidět, jak byla záloha uhrazena - jde vlastně o zápočet zálohy a vyplacených přeplatků z ročního zúčtování, snad to bude v pořádku, účet 342 mi sedí a to je rozhodující. Stejně děkuji a přeji hezký den
děkuji, toto je mi jasné, ale spíš jsem řešila jak udělat v pohodě zápočet závazku zálohy co jsem měla platit v dubnu a toho mého závazku mínusem (tedy přeplatku z RZD), aby mi to nezůstalo v závazcích, účet 342 mám v pořádku, asi jsem se špatně zeptala :-))
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
17. 6. 2011 9:12
Prosím, záloh. daň ze závislé činnosti mám v březnu zaúčtovanou 331/342 mínusem (tj. vlastně zbylé přeplatky z RZD po odečtu zálohy, která se měla platit za březen).
Jak budu účtovat v pohodě v dubnu - zaúčtuji normálně zálohu co bych měla platit = 331/342 a v ID zápočtem s březnovým mínusovým zůstatkem ? prosím a jaké máte předkontace, nějak se v tom mínusu motám, nevím zda 342/395xxx pro plusovou i mínusovou hodnotu (konečný výsledek je 0) a nebo zda 342/395xxx pro plusovou zálohu a 395xxx/342 pro mínusovou hodnotu - řekla bych že je to jedno, ale už jsem z toho zmatená, je pátek a tak se raději ptám ?
Děkuji za pomoc a přeji hezký víkend