Re: kontrola na OSSZ a slevy na pojistné
Když mi kontrolovali slevy, tak to trvalo asi 5 minut, vůbec se na to nezaměřovali. Zajímali je odvody a nemocenské.
Po mě chce pani dohodu o rozvázání pracovního poměru,a pokud někdo nastoupil v tomto období, tak i smlouvu. Proto jsem se lekla, když jsem na dohodě měla datum sepsání 17.8., já to nesepisovala a když to přišlo tak jsem to založila, a napsala jen, že PP končí 31.8. Slevy už mi kompletně přepočítávali, hlavně mimořádné a srpen
>>>>>Dobrý den, potřebovala bych poradit. Připravuji
>>>>>kontrolu na OSSZ, a dávám dohromady slevy. Ale nějak
>>>>>mi to
>>>>>vypadlo a začínám plašit. Mám zaměstnance, který
>>>>>pracoval od 1.11.08 - 31.8.09,pracovní poměr ukončen
>>>>>dohodou. Uplatnil se mi v mimořádných slevách, a ve
>>>>>slevě za
>>>>>8/09 už ne. dohoda podepsána 17.8.09. Je to tak
>>>>>prosím
>>>>>dobře. Díky
>>>>
>>>>Sleva nenáležela v měsíci, kdy byla uzavřena dohoda o
>>>>rozvázání prac. poměru. Máte to v pořádku, neplašte
>>>>se.
>>>
>>>Děkuji, člověk to měl naštudovaný, a teď už něco
>>>vypadlo. Už bay ty kontroly tohoto období byli za
>>>mnou.
>>Jen se připojím, já měla kontrolu v březnu a jela po slevách,jak po uzeném.
>>Když mi kontrolovali slevy, tak to trvalo asi 5
>>minut,
>>vůbec se na to nezaměřovali. Zajímali je odvody a
>>nemocenské.
>Mám stejnou zkušenost - slevy vůbec nekontrolovali.
Mně teda slevy nekontrolovali vůbec. Žasli nad krásnou a přehlednou tabulkou (ještě jednou velké díky ab - aspoň myslím, že to byla ona), ale nic nepřepočítávali.
Jak je vidět, různí referenti kontroly z OSSZ se ke své práci staví různě...
Nedá mi to, abych nereagovala - samozřejmě to může být laxním přístupem kontroly, ale vím z důvěryhodného zdroje, že na kontrolu se referentka dokáže připravit tak dobře, že klienta zdrží minimálně. Co se týká slev, stačí namátkou spočítat jednu slevu, program obvykle počítá dobře, netřeba kontrolovat. A podle přihlášek a odhlášek ví předem, na které lidi se má ve kterých měsících zaměřit, jestli byla nebo nebyla sleva uplatněná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 6. 2011 12:45
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Připravuji kontrolu na OSSZ, a dávám dohromady slevy. Ale nějak mi to vypadlo a začínám plašit. Mám zaměstnance, který pracoval od 1.11.08 - 31.8.09,pracovní poměr ukončen dohodou. Uplatnil se mi v mimořádných slevách, a ve slevě za 8/09 už ne. dohoda podepsána 17.8.09. Je to tak prosím dobře. Díky