Re: jak se toto hodnotí pro důchodové úč
Do odpracovaných let se počítá jak pracovní poměr na kratší pracovní dobu, tak dohoda o pracovní činnosti, pokud se z ní odvádí SP. SP se neodvádí ze zaměstnání malého rozsahu, tj. takového, kde je sjednána odměna menší než 2000,- měsíčně. Dohoda o provedení práce není důchodově ani nemocensky pojištěná, neodvádí se z ní SP.
Moc Vám děkuji za vysvětlení. A jak by to bylo kdybych pracovala pouze na jeden poloviční úvazek, z kterého samozřejmě odvádím sociální pojištění? Jestli to tedy dobře chápu,tak do odpracovaných let by se mi tento poměr počítal, ale pouze by to ovlivnilo výši důchodu? Je mi 35 let a netuším jak zpětně pak berou příjmy pro výpočet důchodu.
Teď se počítají příjmy od roku 1986, ale co bude za 30 let, to vám nikdo neřekne.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
19. 6. 2011 19:39
Dobrý den,
pracuji na poloviční úvazek pro jednu společnost a k tomu ještě pracuji u jiné společnosti,také na poloviční úvazek.
Nyní mě jeden zaměstnavatel chce snížit poloviční úvazek a uzavřít se mnou dohodu. Jak se prosím dohoda o provedení práce a dohoda o pracovní činnosti hodnotí z hlediska pro důchodové účely? Vůbec tomu nerozumím,ale nerada bych, aby to mělo nějaký negativní vliv na započtení let pro důchod, když pracuji pouze na poloviční úvazek a k tomu bych měla mít uzavřenou jednu z dohod.
Děkuji moc za radu.