Re: OSVČ-chci zaměstnat inv.důch.
Nejdřív bych dala dohodu o provedení práce na 150 hodin, ta se pouze daní, SP a ZP se neodvádí. Pak prac. poměr na zkrácený úvazek, tam už misíte odvádět SP, ZP a daň. Jelokož je invalidní , bude se ZP odvádět pouze z výdělku, nebude se dopočítávat do minimální mzdy.
Re: OSVČ-chci zaměstnat inv.důch.
Samozřejmě prohlášení může podepsat, pokud nemá podepsané jinde, může uplatnit i slevu na dani na invaliditu.
Výše daně se odvíjí od výše hrubé mzdy. Při zkráceném úvazku se dá předpokládat, že hrubá mzda nebude vysoká, tam by výši daně měla pokrýt sleva na poplatníka a invaliditu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
22. 6. 2011 8:29
Jsem OSVČ, mám prodejnu, vedu DE, nejsem plátce DPH a chtěla bych zaměstnat inv.důchodkyni na 4 hodiny denně.
Prosím poraďte mi jakou pracovní smlouvu a co vše za ní musím odvádět, děkuji