Přísp. na penzij.připoj.-prosím mzdové

• (neregistrovaný)

23. 6. 2011 9:34

Dobrý den,

je možné,aby zaměstnavatel přispíval na penzijní připojištění pouze jednomu zaměstnanci a ostatním ne? A ještě k tomu,když jde o jeho přibuznou?
    Nevím zda to není diskriminace ostatních, ale nevím,kde to v zákoně najít.
    Děkuji moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 6. 2011 9:43

Vlad

Re: přísp. na penzij.připoj.-prosím mzdo
      Možné to samozřejmě je, ale případně to musí umět zdůvodnit (což určitě nebude problém).

• 23. 6. 2011 9:50

začátečník mzdy (neregistrovaný)

Nevím zda to,ale není moc okaté zvlášť,když půjde o jeho manželku pracující na dohodu o provedení práce.
      Teď jsem objevila v zákoníku práce §16.
      1) Zaměstnavatelé jsou povinni zajišťovat rovné zacházení se všemi zaměstnanci, pokud jde o jejich pracovní podmínky, odměňování za práci a o poskytování jiných peněžitých plnění a plnění peněžité hodnoty, o odbornou přípravu a o příležitost dosáhnout funkčního nebo jiného postupu v zaměstnání.
      Tak nevím,zda to tam není jasně řečeno. Ani netuším, jak by to zaměstnavatel hodlal zdůvodňovat :)

• 23. 6. 2011 9:55

Vlad

Co třeba tak, že jí chtěl přidat a ona místo toho zvolila příspěvek na penzijní připojištění? Z naší firmy tuto variantu zvolil pouze jeden ostatní raději brali hotové peníze...

• 23. 6. 2011 10:07

začátečník mzdy (neregistrovaný)

Tak tento důvod by šel, máte pravdu, ale stejně se mi to moc nezdá, jsem až moc velká poctivka :) Fakt je, že já to případně nikomu zdůvodňovat nebudu, nechám to na zaměstnavateli.:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).