Novela dph/účt. PF a postoupnost datumů

• (neregistrovaný)

23. 6. 2011 10:13

dle změny zákona o dph mi teď nesedí číselná řada faktur s datumy vystavení(nyní datum přijetí)
    faktury mám očíslované 1,2,3,4,5,6,7,8,9 atd ale datumy vystevení mi nejdou posobě
    je to problém?
    šéf mi ještě vždy když už mám zaúčtováno donese další faktury se staršími daty

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 6. 2011 10:41

Jaji (neregistrovaný)

Re: novela dph/účt. PF a postoupnost dat
      Vás přece datum vystavení vůbec nemusí zajímat. Zajímá vás datum doručení.

• 23. 6. 2011 10:49

Ivvv (neregistrovaný)

to vím, ale datumy doručení mi nejdou po sobě
      když mám zaúčtován už duben i květen a dostanu další přijaté faktury které někdo na obchodě převzal 15. dubna tak je musím zaúčtovat přece 15. dubna i když poslední faktura je s datumem třeba 30. května
      zaúčtovaná nebo se pletu

• 23. 6. 2011 10:55

Jaji (neregistrovaný)

pokud jste čtvrtletní plátci, tak to dáte do toho čtvrtletní a je jedno jakým datumem. Pokud jste měsíční tak do dubna už to nedáte a dáte to do května pokud nemáte odevzdané přiznání.

• 23. 6. 2011 11:11

e (neregistrovaný)

K původnímu dotazu - nesoulad posloupnosti číselné řady s datumy vystavení: myslím si, že by to neměl být problém. Pokud datum přijetí píše někdo jiný na firmě a k Vám se doklady dostanou různě, tak bych je účtovala normálně podle data přijetí bez ohledu na číselnou posloupnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).