Re: novela dph/účt. PF a postoupnost dat
to vím, ale datumy doručení mi nejdou po sobě
když mám zaúčtován už duben i květen a dostanu další přijaté faktury které někdo na obchodě převzal 15. dubna tak je musím zaúčtovat přece 15. dubna i když poslední faktura je s datumem třeba 30. května
zaúčtovaná nebo se pletu
pokud jste čtvrtletní plátci, tak to dáte do toho čtvrtletní a je jedno jakým datumem. Pokud jste měsíční tak do dubna už to nedáte a dáte to do května pokud nemáte odevzdané přiznání.
K původnímu dotazu - nesoulad posloupnosti číselné řady s datumy vystavení: myslím si, že by to neměl být problém. Pokud datum přijetí píše někdo jiný na firmě a k Vám se doklady dostanou různě, tak bych je účtovala normálně podle data přijetí bez ohledu na číselnou posloupnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2011 10:13
dle změny zákona o dph mi teď nesedí číselná řada faktur s datumy vystavení(nyní datum přijetí)
faktury mám očíslované 1,2,3,4,5,6,7,8,9 atd ale datumy vystevení mi nejdou posobě
je to problém?
šéf mi ještě vždy když už mám zaúčtováno donese další faktury se staršími daty