Re: přenesení daňové povinnosti
pokud nakupujete budete to mít na řádku 10, pokud prodáváte tak na řádku 25. My teda jenom prodáváme, takže k řádku 25 musíte přes datovou schránku poslat ještě výpis z evidence pro daňové účely.
Když tak si vyhledejte v předešlých diskuzích, psalo se tady hodně o přenesení daňové povinnosti
To je hrůza. Tak oni na nás přenesou daňovou povinnost a já musím doplatit DPH a když to posílám já dál, tak už zase bez DPH?
a přenesu daňovou povinnost na příjemce a on tu daň zaplatí zase?
Hledala jsem to v předchozích diskuzích, ale můj případ tam nebyl.
Dělám jim střed. Ale moc děkuji za reakci
Myslím, že je to trochu jinak vy dostanete fakturu bez DPH, provedete tzv.samovyměření, jako při dovozu DPH je + a - ,a vystavíte další fakturu myslím, že opět bez DPH a konečný příjemce ji zdaní. Takže v přiznání budete mít v ř. 10 a 25 jako odběratel a dodavatel a vyplníte zmińovanou přílohu, ale raději počkejte na možné další reakce,nejsem kovošrot. Doporučuji si zavolat do nejbližšího výkupu šrotu,oni Vám rádi poradí.
Nákup: fa bez DPH, samovyměření (+a-) - do přiznání na řádky 10 a 43 (základ daně + vypočtené daň)
Prodej: fa bez DPH, do přiznání na ř. 25 (základ daně)
Jako odběratel i dodavatel vyplňujete a přes datovou schránku podáváte hlášení "Výpis z evidence pro daňové účely". Hlášení je pro oboje stejné, jen v záhlaví zaškrtnete, zda jste odběratel nebo dodavatel. Vy budete prodávat tato hlášení 2. Hlášení najdete zde:
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
24. 6. 2011 9:21
Jsme firma co prodává autobaterie. Teď poprvé nám plátce DPH
přivezl staré baterie na výkup. Pošlou nám v červnu ještě fakturu
bez DPH a přenesou na nás daňovou povinnost. Ale my budeme
baterie posílat a červenci výrobci a tomu budeme vystavovat fakturu
my a budeme na něj přenášet da.po. Jak to mám udělat na Daňovém přiznání pro finanční úrad. Jsem z toho úplný jetel. Jsme vlastně prostředníci. Když třeba vykoupíme za 180Kč - uvedeme 180 a DPH?
Když to prodáme za 200Kč tak DPH neuvádíme a napíšeme odkaz o přenesení?
A co řádky v přiznání? To bude guláš. Prosím předem moc děkuji.