Re: Výdaje procentem z přijmů
V roce 2008 také nemá žádné pohledávky ani závazky. Mě akorát zarazil §23/8, poslední věta:" Základ daně (dílčí základ daně) se upraví za zdaňovací období předcházející zdaňovacímu období, ve kterém ke změně způsobu uplatňování výdajů došlo. ; v tomto případě se má za to, že poplatník není v prodlení, jestliže podá dodatečné daňové přiznání a zaplatí daň nejpozději do dne, kdy je povinen podat daňové přiznání k dani za zdaňovací období, ve kterém ke změně uplatňování výdajů došlo". Nějak tomu nerozumím. Díky
Já si myslím, že s dodatečným DPFO bude problém - nenastaly totiž nové skutečnosti - již tehdy jste si mohli zvolit %výdaj a ten jste nepoužili
Tohoto diskuzního FORA:
4) HLEDEJTE
Berte ohled na ostatní a neplýtvejte jejich časem. Než se zeptáte, zkuste najít odpověď pomocí odkazu "Vyhledávání". Snažte se nejdříve o problému něco nastudovat sami a pak se zeptejte na to, čemu nerozumíte nebo co jste nenašli. Málokomu se chce znovu a znovu odpovídat na jednoduché dotazy, na něž lze najít v diskuzi dostatek odpovědí. Lidé raději odpovídají tazatelům, kteří projevili alespoň nějakou snahu o nalezení řešení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2011 22:10
Dobrý den,
převzala jsem DE, kde účetní uváděla do roku 2009 výdaje dle skutečnosti.
Za rok 2010, má odklad do 1.7.2011, bych chtěla přejít na výdaje procentem z přijmů. V roce 2009 ani 2008 neměl žádné závazky, pohledávky ani zásoby, tudíž by nemuselo být Dodatečné DPFO za rok 2009.
Má otázka se týká roku 2009. Zjistila jsem dosti velkou chybu ve výdajích a přechod na výdaje procentem by byl více než výhodný.
Je možné udělat dodatečné DPFO za rok 2009 s tím, že uděláme místo skutečných výdajů paušál? Dań z roku 2009 není ještě doplacena, byla to suma jako hrom, nebude to problém? Dle §23/8 asi bude. Děkuji za reakce a názory.R.