Re: Jak Postupovat Při více exekucích?
Žádná 10 letá lhůta neeexistuje,jak jednou běží exekuce tak není
žádná promlčecí lhůta,exekuce může běžet do smrti a i potom být
předmětem dědického řízení.
Exekuce skončí jedině vymožením dluhu,jinak může být zastavena třeba pro bezvýslednost ale pak opět znova třeba za pár měsíců znova může běžet (většinou se jen změní věřitelé nebo exekutoři naúčtují si další poplatky a na dlužníka běží exekuce klidně do smrti).
Prostě dokud nebudete mít papír od exekutora nebo soudu exekuce skončena tak nikdy není konec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2011 23:40
Dobrý den,mám na sebe více exekucí s větším odstupem plátností titulů a není mi dost jasné,jak to vlasně je.
První exekutor samozřejmě shrábl vše na co přišel a ted´ mu platím podle dohody mezi námi 2000,- Kč navíc ke srážce ze mzdy.
Ale ted´ se ozvál druhý že požaduje to samé a přítom ani netuší že podle zákona,ale ted´ nevim číslo tohoto zákona a jestli je to pravda,bude čekat 10 let až ten první exekutor skončí,nebot´ jak jsem se dozvěděl exekuční titul platí po dobu deseti let od nabití právní moci.
Jen bzch rád věděl jestli jsem tento zákon pochopil správně tedy až se tzv. vyřádí první exekutor,tak pak může začít ten druhý.
Za vyvedení z omylu,nebo potvrzení mé domněnky předem děkuji.