Re: trvalý příkaz k jízdě firemním vozem
Se zaměstnanci sepište Dohodu o používání služebního auta a v ní stanovte podmínky, za jakých ho mohou používat. To je jedna věc, ale na konkrétní služební cestu musíte vystavit Cestovní příkaz a v něm specifikovat konkrétní podmínky jednotlivé cesty. Nemůžete přeci stanovit třeba začátek a konec služební cesty podle Vás "na trvalo".
děkuji za Vaši reakci. Připravuji směrńici na používání fir. vozidel, podle vzorové směrnice (koupila jsem si publikaci) má zaměstnavatel vystavit zaměstnanci,který bude vozidlo používat k plnění svých prac. povinností pravidelně, dlouhodobě, právě tento "trvalý příkaz k jízdě". Nemůži ale nikde nic najít....proto můj dotaz, zda někdo nevíte, jak by to mělo vypadat.... Předpokládám, že ten příkaz bude mít u sebe a prokazovat svolení k řízení firemního vozu.
Měla jsem osobně několik firemních vozů, uzavíraly se se mnou dohody o svěření takového auta, o povolení používat je i k soukromým účelům, bylo v nich zdůrazněno, že jej smím řídit jen já sama a nikdo jiný a podobně. Pak jsem vozila v autě notářsky ověřené prohlášení zaměstnavatele, že je mi auto svěřeno a bylo jak česky, tak anglicky pro případ, když jsem jela do zahraničí. Sloužilo právě k prokázání, že jsem auto neukradla a že zaměstnavatel uvedený v TP mi jej svěřuje do užívání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 6. 2011 13:57
Dobrý den, prosím, jak by měl vypadat trvalý příkaz k jízdě firemním vozem ? Našla jsem jen klasické formuláře cestovních příkazů. Chtěla bych je vystavit zaměstnancům, kteří mají přidělená auta "natvalo"
Děkuji