Re: roční zúčtování daní
Zaměstnavatel, pokud provedl roční zúčtování a zaměstnanci vznikl přeplatek na dani 600,- Kč je povinen mu těch 600,- kč vyplatit. Pokud si zaměstnanec potom usmyslí, že bude podávat daňové přiznání, tak mu vystaví potvrzení o zdanitelných příjmech, kde napíše, že bylo provedeno roční zúčtování a s jakým výsledkem, tedy že mu bylo vráceno 600,- Kč. Zaměstnanec toto potvrzení přiloží k dańovému přiznání a v řádku 84 bude částka ponížená o vyplacený přeplatek zaměstnavatelem.
Tak že mu musíte těch 600,- vyplatit, správně vyplnit potvrzení o zaměstnání a on si musí opravit přiznání, poku bylo špatně.
Vysvětlete mu, že vezmete ty pásky na finančák, porovnají je s potvrzením o zdanitelných příjmech a zaměstnavatele by mohli srovnat do latě.
No jednoznačně se obraťte na toho kdo Vám vystavil to potvrzení, aby buď opravil potvrzení, nebo aby Vám prokázal , že Vám 600 vyplatil. Mám obavy, že se ukáže, že vám tuto částku vyplatili. Nebojte se zeptat, nic na tom není. Mít jasno ve svých penězích je základ.
Výsledek: v přiznání je vložen papír s názvem: výpočet daně a tváří se to jako potvrzení o zdanitelných příjmech(paní na fú nás nechala nahlédnout). ale není. každopádně je tam vidět jakoby výpočet ale: není zaškrtnuto, jestli bylo nebo nebylo provedeno roční zúčtování, s jakým výsledkem. prostě paskvil. U zaměstnavatele jsme urgovali vyplnění nového - jasného potvrzení o zdanitelných příjmech a udělám dodatečné. Děkuji za reakce
Letos mi podobné "potvrzení" přinesl známý jako podklad pro daň. přiznání. Tak jsem mu dala nový prázdný formulář, na tom původním tužkou upravila, jak to mělo být a býv. zaměstnavatel mu potvrzení podle toho přepsal. Potom říkal, že loni musel dolovat správné potvrzení po výzvě FÚ, také ho původně dostal špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2011 20:41
mám zamotaný problem: zaměstnavatel provedl roční zúčtování tak, že vystavil zaměstnanci potvrzení, kde uvedl, že mu bylo vyplaceno 600Kč. Tento papír vložil do daňového přiznání, které za zaměstnance vyplnil s tím, aby fú 600 Kč poslal na účet... zaměstnanec to podepsal, oni podali. FÚ se samozřejmě ozvalo, že žádných 600 už zaměstnanci nepošle, když mu to zaměstnavatel vyplatil. to ale nevyplatil, spletl se. dá se s tím ještě něco dělat?děkuji moc za rady