Nerozdělený zisk

• (neregistrovaný)

28. 6. 2011 22:35

Ze zápisu jednání valné hromady o rozdělení zisku je formulace: zbylá částka xxx bude vedena jako nerozdělený zisk ve prospěch společnosti. Není mi v tomto případě jasné, na kolik je důležité "ve prospěch společnosti" - zda taková formulace valnou hromadu při budoucím rozdělování omezuje v tom, že tento nerozdělený zisk např.nelze použít pro výplatu společníkům. Nevěděl by někdo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2011 22:39

v.e.n.d.y.

Re: nerozdělený zisk
      Nemyslím si,že by to znemožňovalo nějakou budoucí výplatu zisku společníkům. Spíš je to myšleno tak, že zisk nebude zatím rozdělen, ale ponechán v pasivech společnosti, čímž vylepší její ekonomickou situaci. V budoucnosti ho lze jistě vyplatit.

• 29. 6. 2011 7:11

Mokka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, jsem také toho názoru. Náš jednatel si ale myslí, že pokud tam tato formulace existuje, tak s tímto nerozdělelným ziskem může sám disponovat. Já si myslím, že pořád
      je to NEROZDĚLENÝ zisk, tudíž o dalším použití může rozhodnout pouze valná hromada.

• 29. 6. 2011 7:59

alen1 (neregistrovaný)

Může s ním disponovat, ale potřebuje k tomu nové schválení VH a navíc, pokud VH proběhne za delší období , pak také novou např. mimořádnou závěrku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).