Re: Vendy Vyřazení majetku
>Dobrý den , prosím o radu jak posupovat při vyřazení
>drobného majetku. Jde mi o to zda je dostačující
>vyřazovací protokol podepsaný jednatelem nebo musí být
>doložen doklad o likvidaci.
>Převzala jsem účetnictví malé stavební firmy a tam
>vyřazovali jen na základě vyřazovacího protokolu a nikdy
>nedokladovali likvidaci.
Doklad o likvidaci je dobrý prostředek k doložení tohjo, že jste věc opravdu zlikvidovali a že ji nemá někdo doma. Doporučuji ho mít, ale pokud společníci prohlásí, že majetek byl odvezen do sběrného dvora a podepíší se, pak je důkazní břemeno na nich.
>
>A jak postupovat při ztrátě(odcizení) stavebního
>nářadí na stavbě. Pravidelně na konci roku při
>inventarizaci něco chybí. Protokol od policie ani viníka nemáme.
>
>Moc děkuji
Chybí -li Vám nářadí, záleží jak ho přidělujete zaměstnancům. Pokud má "vyfasovanou" každý svou lopatu, měl by se o ní starat a měl by ji také vrátit. Pokud nakupujete a rozdáváte bez evidence, je to samozřejmě horší. Vždy záleží na zdůvodnění, proč se muselo koupit nové nářadí, dochází přeci ke zničení, opotřebení....ale samotná krádež je pro Vás nedaňová škoda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 6. 2011 11:00
Dobrý den , prosím o radu jak posupovat při vyřazení drobného majetku. Jde mi o to zda je dostačující vyřazovací protokol podepsaný jednatelem nebo musí být doložen doklad o likvidaci.
Převzala jsem účetnictví malé stavební firmy a tam vyřazovali jen na základě vyřazovacího protokolu a nikdy nedokladovali likvidaci.
A jak postupovat při ztrátě(odcizení) stavebního nářadí na stavbě. Pravidelně na konci roku při inventarizaci něco chybí. Protokol od policie ani viníka nemáme.
Moc děkuji