Re: Průměr pro ÚP - prosím, spěchá
Průměr je za přecházející kalendářní čtvrtletí. Vypočítá se následovně:
Průměrný hodinový hrubý výdělek x průměrný počet hodin v měsíci = průměrný měsíční hrubý výdělek (zaokrouhlený na celé koruny nahoru). Z něj se odečte 0,045 ZP, 0,065 SP a daň 15% ze základu daně (PMHV * 1,34 zaokrouhlený na celý stovky nahoru)
Zrovna jsem se na to ptala :-) Děkuji. Nemám ten průměr počítat 90,63 x (40 x 4,348)? 40 znamená 40ti hodiná týdenní pracovní doba. Pak by hrubý průměr vyšel 15.763,- Kč
Děkuji. Prosím o kontrolu. Průměrný hod. hrubý výdělek je 90,63 Kč, to vynásobím 176 hod. (hodiny za červen)? = 15.951 Kč mínus 718 SP - 1037 ZP - daň 3210 (mám přičíst slevu na poplatníka 1970 Kč? asi jo, že?) = 10.986,- je čistý průměr pro ÚP? Mám přičíst i tu slevu na poplatníka, tzn. průměr pro ÚP bude 12.956 Kč? Děkuji moc.
¨
Jinak lituju každého, kdo má takový program, že to musí počítat ručně. Většina mzdových softwarů musí průměrný čistý výdělek vypočítat sama a pokud tomu tak není, tak je to šlendrián a okamžitě bych od nového roku změnil SW. Ale zase když si to člověk spočítá sám, má z toho dobrý pocit... jenom ta ztracená hodina času :-))
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
4. 7. 2011 9:52
Dobrý den, potřebuju rychle poradit. Zaměstnanec skončil PP k 30.6.2011. Má nárok na 3 měs. odstupné. Teď vystavuji potvrzení pro ÚP a nejsem si jistá, z jakého období počítám průměrný čistý výdělek, asi z 1.čtvrtletí? A jak se vlastně počítá, stejně jako třeba průměr pro dovolenou a od toho se odečte ZP, SP a daň? Děkuji