Dovolená

• (neregistrovaný)

4. 7. 2011 11:07

Dobrý den...
    Zaměstnanakyně má 9 nevybraných dnů dovolené z roku 2010,letos 15.6.2011 končí PPM,žádá o proplacení(vybrání)dovolené...prosím,kolik ji náleží za tento rok(vím,že je to jakoby pracovala)...
    děkuji za případnou radu Petule

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2011 11:22

Ricky (neregistrovaný)

Re: Dovolená
      Pokud měla nárok klasicky 4 týdny (20 pracovních dní), tak ji podle mě zbývá k proplacení 17,5 dne dovolené.

Za rok 2011 20/12*5 = 8,333, tedy 8,5 dne dovolené + 9 dní staré = 17,5.

• 4. 7. 2011 11:37

xy5

Nechápu odpověď p. Ricky, protože to, co píše, je nesmysl
      pokud je nadále Vaší zam-kyní a žádá o ČERPÁNÍ dovolené ihned po MD, pak ji zaplatíte jako čerpanou dovolenou zůstatek z r. 2010 (tj. 9 PD) + CELOROČNÍ NÁROK za r. 2011 (tj. 20 PD)
      pokud si požádala o čerpání dovolené ihned po MD, je její žádost v pořádku
      pokud požádala o PROPLACENÍ dovolené, tak její žádosti nesmíte vyhovět, protože dovolená se proplácí jen při ukončení PP (což tento případ není)
      až vyčerpá dovolenou, bude čerpat rodič. dovolenou - o tu by také měla (písemně) zam-tele požádat a určit délku čerpání (max. do 3 let dítěte) této žádosti také musíte vyhovět

• 4. 7. 2011 12:07

Ricky (neregistrovaný)

překoukl jsem se, četl jsem PP a ne PPM. Myslel jsem, že chce ukončit pracovní poměr a paní se ptá, jaký má nárok na dovolenou k proplacení. U PPM je to samozřejmě jak píšete

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).