Státní svátky

• (neregistrovaný)

4. 7. 2011 21:28

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s placením státních svátků, které jsou o víkendech. Máme nepřetržitý provoz. Je pravda, že pokud mi na svátek o víkendu připadne směna - musím odpracovat o 8h. víc??? abych ho měla zaplacený?Např. květen. 1.5. dle směn odpracováno...ale hodinově vyjde součet za celý měsíc 180h. podle naší mzdové účetní bych musela mít 184 a pak by mi svátek zaplatila.Ale proč, když mi na svátek směna vyšla bych musela mít o nějaké hodiny víc? Nevím kde vyčíst přesně jak je to s těmito věcmi. Děkuji Holubová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 7. 2011 10:37

xy5

Re: státní svátky
      vysvětlení Vaší MÚ nerozumím, dostanete zaplacené hodiny podle plánovaných a zároveň odpracovaných směn, pokud máte plánovanou směnu na 1.5. (byla to neděle) a tu jste odpracovala, potom jste měla mít zaplacené hodiny za tuto směnu + příplatek za neděli (10%) + příplatek za svátek (100% průměru) nepředpokládám, že si budete za tento den čerpat volno
      pokud pracujete v nějakém řetězci, je možné, že se snaží zam-ce "oškubat" a říkají, že se řídí zahraničními zákony
      jenže Vy jste zam-kyně, která pracuje v ČR, tudíž zde platí zákoník práce český
      asi by to chtělo, aby si MÚ nastudovala Zák. práce - v tom bude asi největší problém

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).