Re: státní svátky
vysvětlení Vaší MÚ nerozumím, dostanete zaplacené hodiny podle plánovaných a zároveň odpracovaných směn, pokud máte plánovanou směnu na 1.5. (byla to neděle) a tu jste odpracovala, potom jste měla mít zaplacené hodiny za tuto směnu + příplatek za neděli (10%) + příplatek za svátek (100% průměru) nepředpokládám, že si budete za tento den čerpat volno
pokud pracujete v nějakém řetězci, je možné, že se snaží zam-ce "oškubat" a říkají, že se řídí zahraničními zákony
jenže Vy jste zam-kyně, která pracuje v ČR, tudíž zde platí zákoník práce český
asi by to chtělo, aby si MÚ nastudovala Zák. práce - v tom bude asi největší problém
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 7. 2011 21:28
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s placením státních svátků, které jsou o víkendech. Máme nepřetržitý provoz. Je pravda, že pokud mi na svátek o víkendu připadne směna - musím odpracovat o 8h. víc??? abych ho měla zaplacený?Např. květen. 1.5. dle směn odpracováno...ale hodinově vyjde součet za celý měsíc 180h. podle naší mzdové účetní bych musela mít 184 a pak by mi svátek zaplatila.Ale proč, když mi na svátek směna vyšla bych musela mít o nějaké hodiny víc? Nevím kde vyčíst přesně jak je to s těmito věcmi. Děkuji Holubová