Re: Prodej majetku a DPH - prosím pomozt
Zbytečně jste odvedli státu 80000,- Kč jen na DPH, proč takhle?
Vedení může rozhodovat jak chce, vy jste nebo máte být odborník a vysvětlit to klientovi.
Re: Prodej majetku a DPH - prosím pomozt
Toto samozřejmě věděli. Stalo se to potom, co už ve firmě 2 měsíce nebyli žádní zaměstnanci, výroba nejela a letos dojíždí jen jedna účetní záležitost (jen papíry). Nic už nefunguje. Chtěli všecko co šlo zúčtovat,. Likvidují firmu. Dává se nulové přiznání k DPH.Stejně by to museli udělat, tak se zařídili takto. Dnes mají jiné aktivity a navíc byli pohádaní tak, že už se nedalo jednat o ničem s nikým. Jsem ráda, že už to mám za sebou i s daněma. Dodělám ty faktury a uteču :-))).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 7. 2011 8:32
Společnost s.r.o. omezila v roce 2010 svoji činnost. Měla v majetku drobný majetek cca 300.000,- Kč, hmotný majetek 50.000,- Kč a zboží cca 60.000,- Kč. Na konci roku jsem udělali inventarizaci, zboží i majetek v užívání jsme ocenili a odvedli DPH (dodanili jsme i DPPO), jako by společnost úplně ukončila činnost, protože teď už dojíždějí jen některé činnosti a bude všecko ukončeno.
Vše je dodaněno - odvedeno, ale fyzicky zboží i majetek zatím máme na skladě. Chceme všecko prodat. Já teď nevím, zda mám vystavovat faktury s DPH nebo bez DPH (plátci DPH zatím stále jsme). Moc prosím poraďte. Předem děkuji za ochotu a trpělivost.