Re: pokladní doklad 0,-Kč
Pokladna sedí.Pochopte záloha 3000Kč např. 15.6. Zaměstnanec pak dá 26.6. lístečky v hodnotě 2402Kč a zbatek zůstává na záloze.Já v pokladním dokladu zúčtuji 5xx/211 náklady a posledním řádkem dám vrácení zálohy 211/335, tím vznikne ta 0,-Kč.Každopádně bych musela vystavit 1.PK na vrácení zálohy 2402,- a 2.PK na zaúčtování těch nákladů, pak by to nebylo na 0,-Kč.
Co vy na to?
Pro vyúčtování závazků a pohledávek vůči pracovníkům mám extra číselnou řadu v ostatních závazcích.
V ost.závazcích mám (jak u které firmy) např.tyto číselné řady
- vyúčtování závazků a pohledávek (vyúčtování záloh, placení telefonních hovorů ze soukromých mobilů,..)
- vyúčtování služebních cest
- náklady placené firemní platební kartou
- nájmy nebytových prostor, účtované na základě smlouvy,..
u nás to tak nejde,jsou tovedoucí borci a ti mě z jedné strany berou tisíce a na druhou stranu mě drobí doklady.Poletují mi tak v průběhu roku dost blbé částky.Přebrala jsem pokladnu minulý měsíc a potřebuju jiný systém..asi jinou dokladovou řadu,nebo něco.
Každopádně děkuju.
Kdysi jsem zpracovávala účto ve firmě, kde byl také takový super-jednatel-společník-zaměstnanec. Měli kvůli němu vedle normální korunové pokladny a valutových pokladen ještě "režijní" pokladnu, kde se účtovalo jen o jeho vkladech, nákupech a nejrůznějších výběrech. Asistentka měla na starosti normální pokladny, které seděly se stavem účetnictví, a za "režijní" pokladnu odpovídal jednatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 7. 2011 9:25
Můžu použít dokladovou řadu pokladny při zúčtování záloh 335xx?
V pokladně se potom jeví doklady v nulové hodnotě, ale představují jednotlivá zúčtování záloh provozních zaměstnanců. Není to divné?
Dík