Re: pozdní příchody
Návod máte v ZP. Ale to není Vaše starost, ale starost jeho nadřízeného. Vy si berete větší díl, než Vám náleží. Musíte dostat řádné podklady k výplatě , tím, že vedoucí s tím nic nedělá, se trápit Vy nemusíte. SPočítáte mu výplatu. Pokud by mu chyběly hodiny, upozorněte na to vedoucího .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 7. 2011 15:29
Ve firmě máme počítačového technika, který neustále chodí do práce pozdě a začíná většinou přestávkou v práci (káva a cigárko).
Pro ilustraci něco z jeho knihy docházky:
úterý 8:06 - 11:00 11.30 - 16:45
středa 8:10 - 12:10 12:40 - 17:15
čtvrtek 8:15 - 12:20 12:50 - 16:15
Pracovní doba je od 8:00 - 16:30 (30 min je přestávka).
Pokud mu řeknu, že nepřišel včas do práce, odpoví mi, že šel včera domů déle, je to začarovaný kruh. Nikdo po něm, ale nechce, aby u počítače seděl ještě 16:45. Na druhou stranu mu, ale těžko dokážu, že nepracuje. Když jsem ho poslala domů, řekl mi, že instaluje program a nemůže odejít. Vím já, že mluví pravdu. Je mi jasné, že si rád pospí a z pracovní doby si nedělá nic.
Občas se i stane, že jede o víkendu na servis k zákazníkovi (bez vědomí zaměstnavatele) a bez potvrzeného zakázkového listu požaduje za tuto práci volno.
Pan vedoucí je k tomuto technikovi velmi tolerantní, neboť takového génia ve firmě je třeba si hýčkat :), ale co mám dělat já jako účetní, která potřebuje podklady ke mzdě to mi neřekne.
Má někdo návod, jak na takového zaměstnance.