Re: Daň z nemovitosti
Dobrý den,
můžete mi , prosím, někdo odpovědět na můj dotaz? Děkuji předem.
>Dobrý den,
>
>dcera je od r. 2008 majitelkou bytu v novostavbě. Byt
>má v osobním vlastnictví, dům spravuje společenství
>vlastníků. Za rok 2008 podala daňové přiznání k
>nemovitosti., ale neplatila žádnou daň z nemovitosti.
>Novostavby byly osvobozeny od daně (na dobu 5 let???). Podala
>za r. 2008 daňové přiznání, ale neplatila nic. Vyšla
>jí částka 85,- Kč. Dnes si vzpomněla, že snad
>novostavby nejsou osvobozeny od placení daně. Můžete mi někdo
>poradit? Samozřejmě budeme hned v pondělí volat na FÚ.
>Jaká je skutečnost a co jí hrozí?
>Děkuji.
Novostavby byly skutečně kdysi osvobozeny od daně, toto osvobození včetně uvedení §§ ale bylo nutné uvést v daňpřiznání. Je proto blbost, že až teď byla dcera osvícena povinností daň platit, věděla to už při podání daňpřiznání. Zaplatí kromě daně úrok z prodlení.
Pokud vznikl nárok na osvobození od daně ze staveb do 1.ledna 2009, osvobození se poskytlo naposledy ve zdaňovacím období 2009. Osvobození zcela skončilo dnem 31. prosince 2009.
Měla zaplatit daň z nemoviitostí na rok 2010 a 2011.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 7. 2011 19:54
Dobrý den,
dcera je od r. 2008 majitelkou bytu v novostavbě. Byt má v osobním vlastnictví, dům spravuje společenství vlastníků. Za rok 2008 podala daňové přiznání k nemovitosti., ale neplatila žádnou daň z nemovitosti. Novostavby byly osvobozeny od daně (na dobu 5 let???). Podala za r. 2008 daňové přiznání, ale neplatila nic. Vyšla jí částka 85,- Kč. Dnes si vzpomněla, že snad novostavby nejsou osvobozeny od placení daně. Můžete mi někdo poradit? Samozřejmě budeme hned v pondělí volat na FÚ. Jaká je skutečnost a co jí hrozí?
Děkuji.