Průměrný hrubý měsíční výdělek

• (neregistrovaný)

11. 7. 2011 10:41

Dobrý den,
    můžete mi prosím někdo poradit, zda jsem vypočítala správně průměrný hrubý měsíční výdělek????
    mzda v hrubém: duben 8976,-
    květen 9282,-
    červen 8900,-
    Zaměstnanec pracuje 40 hod. týdně.Mně vyšlo, že průměrný hrubý měsíční výdělek je 9 084,- kč.
    Pojistná událost se stala 6.6.2011 a nejsem si jistá,zda tam započítat mzdu za červen,tak jak mám uvedeno nebo zda-li mám počítat březen,duben,květen.
    Ještě jsem to nepočítala, potřebuji to pro pojišťovnu.
    Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2011 12:20

jasná (neregistrovaný)

Re: Průměrný hrubý měsíční výdělek
      Průměrné výdělky se počítají vždy z předcházejícího čtvrtletí. Pokud došlo k pojistné události v červnu, průměr se počítá z 1. čtvrtletí. Mohu se zeptat, jedná se o pracovní úraz?

• 11. 7. 2011 12:48

abc (neregistrovaný)

Ne,nejedná, jde o škodu, kterou zaměstnanec způsobil na firemním autě.A mám ten výpočet správný????Budu to muset teda přepočítat,ale jen jestli jsem to dobře pochopila a zda je můj výsledek správný.

• 11. 7. 2011 13:21

Kara (neregistrovaný)

Vezmete hodinový průměr, který platí ve 2. čtvrtletí (je to ten průměr, kterým mu ve 2. čtvrtletí platíte např. dovolenou, lékaře a jiné náhrady). Tento průměr vynásobíte týdenním úvazkem (40) a 4,348 (průměrný počet týdnů v měsíci). Vyjde Vám průměrný měsíční hrubý výdělek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).