Re: Sdružení FO a zaměstnání manželky
Děkuji moc za radu )))) i mě to napadlo, ale říkala jsem si že to asi nebude správně kvůli tomu, že u sdružení se fakturuje a celkově vede účetnictví na jednu z FO, takže jedna manželka by to měla dobré (ta manželka společníka, na kterého se účetnictví nevede) a druhá by měla bohužel smůlu )) ale pokud toto nevadí, tak jsem moc ráda a moooooooc děkuji )
Krásný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 7. 2011 10:46
Prosím moc o radu. Dělám účetnictví sdružení FO, jsou to kamarádi, kteří společně podnikají 50% a 50%. Chtěli by zaměstnat manželky na dohodu o provedení práce, obě jsou na mateřské dovolené. Vím, že normální FO zaměstnat manželku nemůže, ale týká se to i tohoto případu? Nevím jak jinak to vyřešit. Obě jim opravdu občas vypomáhají a tím, že jsou "společníci" dva, tak nejde jen tak vyplatit peníze z kasy jako by to udělala normální FO, s tím že by na konci roku by převedla část příjmů a výdajů na spolupracující osobu. Máte s tímto zkušenost, jak by to šlo vyřešit?