Dodatečné přiznání k DPH

• (neregistrovaný)

12. 7. 2011 7:30

Dobrý den,
    povedl se mi v březnu husarský kousek asi jsem měla zatmění.
    Zjistila jsem, že musím udělat dodatečné přiznání k DPH za 3 měsíce minulého roku. Ve dvou případech jsem potřebovala zvýšít nadměrný odpočet za příslušné měsíce a za ten třetí snížit vlastní daňovou povinnost. V účetnictví jsem si to zaúčtovala dobře, ale jelikož mě to dodatečné nešlo udělat v mém programu tak jsem to musela vyplnit v šablonách tady na netu. Dělala jsem to poprvé a samozřejmě, že se mi to povedlo zrovna naopak, že jsem ve dvouch případech nadměrný odpočet snížila a v tom třetím jsem zvýšila vlastní daňovou povinnost.
    Jelikož již mezitím došlo k tomu, že si FÚ tyto částky vyrovnal přvodem přeplatku z jiné daně musím na tyto měsíce udělat další dodatečné přiznání abych si to srovnala s účetnictvím.
    Než to začnu dělat chtěla bych se poradit s Vámi zkušenějšími tak abych to již udělala dobře.
    1 měsíc -
    původní částka vlastní daňová povinnost 265 063,00
    po opravě by měla být vlast. daň. povinn. 219 463,00
    rozdíl 45 600,00

2 měsíc -
    původní částka nadměrného odpočtu 2 852 967,00
    po opravě ba měl být NO 2 853 459,00
    rozdíl 492,00

3 měsíc -
    původní částka nadměrného odpočtu 104 019,00
    po opravě by měl být NO 104 489,00
    rozdíl 470,00

Protože jak jsem psala výše tyto částky již byly uhrazeny, myslým si, že je budu muset teď dát do dodatečného přiznání v dvojnásobné výši.
    Můžete mi prosím poradit do jakých řádků s jakým znamínkem a jestli opravdu v dvojnásobné výši.
    Furt se v tom nějak motám.
    Děkuji všem za trpělivost.
    Kačka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).