Re: Zaměstnání a daň
Děkuji, ale ještě se zeptám- příjmy z DPP poté uvedu v DP jako příjmy ze závislé činnosti na základě Potvrzení o příjmech, které mi vydá zaměstnavatel? A když si poté v DP uplatním roční nezdan.částku, nebudu mít tedy 2x uplatněnou slevu za dobu kdy jsem měla DPP? Nezlobte se, ale nemám s tím žádné zkušenosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
12. 7. 2011 9:52
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Po skončení studia jsem nastoupila do zaměstnání. Na 1,5 měsíce budu mít DPP (13000Kč čistého za měsíc) a poté o tohoto stejného zaměstnavatele budu pracovat na OSVČ.Měla bych si u DPP zároveň podepsat prohlášení poplatníka, abych měla slevu na dani nebo si toto vše zohledním až v daňovém přiznání, které si budu dělat za rok 2011?
Děkuji