Odvolání z dovolené

• 12. 7. 2011 12:30

Dobrý den, prosím o radu. Museli jsme z technických důvodů odvolat zaměstnankyni z dovolené - poslední dva dny z plánované /byla už z rekreace doma/. Zaměstnankyně si myslí, že by měla mít proplacenou dovolenou a k tomu ještě přesčas. Myslím si, že je běžné takové odvolání. Dovolenou si dobere v jiném termínu a za práci by měla dostat zaplaceno jako obvykle, když je v práci. Prosím o upřesnění, jestliže je můj názor mylný.Děkuji Saly

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 7. 2011 12:37

jarda39 (neregistrovaný)

Re: odvolání z dovolené
      Plně ws Vámi souhlasím - dovolenou si přece bereme se souhlasem
      vedoucího a upozorňujeme, že v případě potřebyse dovolená přeruší a nastoupí se do práce. Takže se proplatí odpracované
      dny a dovolená zůstává, ty si pak vybere po domluvě s vedoucím

• 12. 7. 2011 12:44

V. (neregistrovaný)

Běžné to není, spíš vyjímečné. Jste povinni ji nahradit na její žádost náklady dle Zákoníku práce.

• 12. 7. 2011 12:54

Saly

Nemyslela jsem doslovně, že je to běžné - opravuji se, že se to stává. Prosím můžete mi napsat jaké náklady dle ZP může požadovat? A děkuji moc za odpověď Saly

• 12. 7. 2011 14:24

RenataH (neregistrovaný)

Pokud se již vrátila z dovolené a byla doma, pak pravděpodobně žádné. Byli byste jí povinni zaplatit náklady, které by jí vznikly odvoláním z dovolené - např. rodina by zůstala v Chorvatsku ještě 3 dny, paní by se musela vrátit sama o 3 dny dříve - museli byste jí zaplatit cestu...př. storno poplatky zájezdů...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).