DPP,DPČ a RD

• (neregistrovaný)

13. 7. 2011 9:47

Dobrý den

Nastoupila jsem na mateřskou dovolenou, před tím jsem pracovala v administrativě a zároveň zpracovávala mzdy. V PS je uvedena pozice administrativní pracovník.

Zajímalo by mě:

1. Jaký smluvní vztah by byl nejlepší uzavřít se zaměstnavatelem kdybych chtěla pokračovat ve zpracování mezd DPP nebo DPČ? (pozn. mzdy teprve začínám dělat).

2. Můžu pracovat u stejného zaměstnavatele s tím že u něho budu mít uzavřenou DPP nebo DPČ na zpracování mezd, a pak to teda nebude stejné s pozicí na PS? - je to tak správně?

3. Řekněme že výše výdělku by byla 1.500,- Kč. - pak nemusím nic hlásit na sociálce ani na zdravotní pojišťovně (jak zaměstnavatel tak zaměstnanec) - je to správně?. Mzda by byla teda hrubá i čistá stejná (1.500,-)?

4. A jaký by byl odvod FÚ (1.500 x 0,15 = 225)? To by odváděl za mě zaměstnavatel? - a byl by tento odvod i na výplatní listině?
    A jednalo by se o zálohovou daň nebo srážkovou?

4. Když mám u zaměstnavatele podepsané daňové přiznání tak jak by to bylo kdybych pak nastoupila na DPP popř. DPČ tak bych musela znova podepsat nové daňové přiznání?

Děkuji moc za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).