Započtový list dotaz

• (neregistrovaný)

13. 7. 2011 16:47

dobrý den pracovala jsem 10 let v kohinooru v kterem mi vystavily započtový list stim započtovým listem sem nastoupila do nové prace kterému sem započtový list odevzdala a niní sem po 2letech dala vypoved dorazila mi započtový list ale jen tu dobu co sem delala v te nové m zamestnání a to co jsem pracovala v kohinooru ani zminka mám to mit také zaznamenánéo započtovém listu nebo ne

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 7. 2011 17:03

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: započtový list dotaz
      Předchozí zaměstnání se dio zápočtového listu ( Potvrzení o zaměstnání ) neuvádí. Správně jste ZL odevzdala novému zaměstnavateli a ten při skončení vystavil potvrzení o době zaměstnání u něj.
      Pro řízení o důchodu je potřeba evidenční list důchodového pojištění(dříve zabezpečení). Ten rovněž vystavuje každý zaměstnavatel a předává jej na přísl.org. soc.zabezpečení.
      Od r.2004 máte dostávat vždy kopii po skončení odpracovaného roku nebo po skončení zaměstnání.

• 13. 7. 2011 18:48

RenataH (neregistrovaný)

Já jenom dodám, že dříve se na zápočtový list psala i předešlá zaměstnání z důvodů nároku na dovolenou. Dnes už nárok na dovolenou není odstupňován podle délky zaměstnání.

• 14. 7. 2011 7:36

xy5

pokud má tazatelka obavy, zda jí budou všechny zaměstnání započítány do důchodu, potom ať si napíše o informativní list důchodového pojištění a tam zjistí, zda má veškerou dobu pro případný důchod zaevidovanou
      http://www.cssz.cz/cz/duchodove-pojisteni/informativni-osobni-list-duchodoveho-pojisteni.htm

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).