Re: sleva na poplatníka-prokazování
potřebujete mít od něj nejlépe čestné prohlášení, že od 1.6. do 11.6. neměl jiného zaměstnavatele. Pokud ho nemáte (i kdyby byl na ÚP, mohl si přivydělat a uplatnit slevu) a spojit se sním nemůžete, vypočtěte mu zálohovou daň )podepsané prohlášení), ale slevu na popl. mu za červen neuplatňujte
Re: sleva na poplatníka-prokazování
Já se domnívám, že čestné prohlášení není třeba dokládat. Tím, že podepsal prohlášení, tak v části 2 je prohlášení, že neuplatňuje slevy na dani za stejné zdaňovací období ani za stejný kalendářní měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2011 10:34
Mám zaměstnance, který donesl poslední zápočtový list-PP trval do 29.4.2011. U nás nastoupil 13.6.2011, pobírá invalidní důchod I.stupně. Nemám doloženo období od 30.4. do 12.6.2011. Byl asi na ÚP. Nyní je nemocný a nemohu se s ním spojit. Mohu mu uplatnit slevu na poplatníka? Prohlášení mám podepsané.