Re: dph před regsitrací
Zdravím,
tento problém je řešil podobný... Pokud chcete uplatňovat DPH před registrací, tak je problém v tom, že musíte mít PC na majetkových účtech.... 02.., pak DPH lze uplatnit i před registrací dle § 74 a 78 odst. 2. Pokud budete uplatňovat odpočet a fakturu dávat do II. Q, tak by v tom neměl být problém.
N.
Děkuji za odpověď, neuvedla jsem, že vedeme DE, takže se mě učet 02X netýká.
Já asi hledám problém tam, kde není,ale nevím jestli hraje nějakou roli datum zdanitelného plnění, které si uvádím, když došlou fakturu eviduji po počítače.Faktury před registrací mají mají datum 3/2011.
Snad jsem to napsala srozumitelně
Petra
U DE si nejsem jistý, takže zkuste poprosit někoho, kdo vede DE.
Záleží na datu zdanitelného plnění
- odpočet DPH se uplatní v prvním daňovém přiznání k DPH jen u majetku a zboží na skladě (zjednodušeně)
Takže pokud máte např. faktury na služby, tak v případě, že je datum uskutečnění plnění před registrací, stejně nemůžete uplatnit odpočet DPH.
Jedná se o náhradní díly, OSVČ je automechanik. Na faktuře mám DUZP 17.3.2011, registrace 1.4.2011, po tel dohodě s FÚ si dph mohu uplatnit, musím jen sepsat inventurní seznam tohoto zboží.
dám na řádek 45 a teď jsem v koncích jak zavést do počítače s jakým datem? 17.3.2011? nebo žádným?
nerada bych aby mi to udělalo nějaký binec nebo třeba načetlo 2x.
Děkuji
Závazek založíte ve výši 20 tis. Kč. a do DPH nebudete dávat nic. K 31.3. by měla být udělána inventura náhr.dílů v poř.deně a z toho vypočítané DPH, ale pozor - tento odpočet uděláte pouze u zásob, které byly zakoupeny od plátců DPH a toto DPH uvedete v přiznání k DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 7. 2011 11:56
Prosím o radu jaké uvést datum do PC při zakládání faktur do závazků u faktur s datem dph před registrací (datim 3/2011)- registrace 1.4.2011.
nárokovat odpočet budu v daňovém přiznání II.Q.2011
na ř. 45
mám uvést datum co je na fakturách?
moc děkuji