Re: Fa vyd. 2009. Storno neakceptováno.
Děkuji za odpověď a ještě se zeptám: s jakým datem jí zařadit? Letošní rok, aby se to zařadilo do přiznání DPH a odvedli jsme ho tak státu?
A proti jaké 4xx? Může být např. účet ind. podnikatele 491?
Ještě jednou děkuji za trpělivost.
S datem schválení od majitele firmy
DPH - vzhledem k tomu, že se jedná o uskutečněné plnění, musíte podat i dodatečné přiznání k DPH za období, kdy došlo ke zdanitelnému plnění
Účtování pro případ OSVČ, vedoucí účetnictví v případě, že se rozhodne akceptovat interpretaci České národní účetní rady a neúčtoval podle českých účetních standardů
faktura výnos 311/491
faktura DPH 311/343 analytika pro dodatečné přiznání k DPH
předpis doměrku daně z příjmu FO 491/341
(prosím berte to jako návrh, budou i jiné názory)
Doporučuji prostudovat níže uvedený nález z kontroly FÚ, interpretaci NUR a další články:
http://www.fucik.cz/odborny-clanek/74/nalezy-z-kontrol-12-2010/
http://www.nur.cz/content/view/125/40/
http://www.zivnostnik.cz/casove-rozliseni-komentar-a-test-cid224787/
Omlouvám se deb, i účtování výsledkově je samozřejmě možné. Hodně záleží na hladině významnosti částky v rámci celého hospodaření firmy, na tom, zda je firma auditovaná apod.
Jsem přihlášená k odebírání Novinek z webu České daňové správy, poslední "Vybrané nálezy z kontrol FÚ" mi přišly za Prosinec 2010 dne 06.01.2011. Od té doby již žádné informace ke kontrolám nepřišly. Ani na jejich stránkách jsem nic pro rok 2011 nenalezla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
14. 7. 2011 16:56
Dobrý den,
vedeme účetnictví, plátci daně, program POHODA.
Jedná se mi o problém s naší vydanou fakturou z roku 2009 na 200.000. Poslali jsme fakturu ve 2009 firmě, pro kterou jsme odvedli práci. Neměli na zaplacení a dohodli se s naším majitelem na stornování faktury, abychom z ní aspoň neplatili DPH. Storno jim majitel odvezl, bohužel nepřivezl podepsané zpět, a mě řekl, že faktura se vystaví znovu, až budou schopni zaplatit. Rok se nic nedělo až teď, počátkem 2011, poslali uznání závazků a na něm figuruje, mimo dvě jiné faktury, které mám, i tato. Oni si jí prostě v účetnictví nechali a storno neuznali. Majitel jim tento papír podepsal, protože ihned část dluhu zaplatili a tudíž odsouhlasil i tu fakturu, kterou nemáme.
Daňový poradce nám sice udělal dodatečné daňové přiznání, ale já nevím, jak tuhle fakturu správně zařadit do Pohody a odvést DPH. Teď do roku 2011 s datem 2009? Nebo jinak? Nevím, jak to udělat správně, abych se nedopustila nějaké chyby.
Prosím zkušené o radu, s tímto jsem se ještě nesetkala.
Děkuji. Jana