Re: exekuce
A v jakém pořadí mám exekuce řadit?
přišla mi nepřednostní pohledávka a poté přednostní, srážela jsem obě naráz. Potom zaměstnanec ukončil pracovní poměr a opět po čase nastoupil. Exekuce mi nově přišly v obráceném pořadí, nejdřív přednostní a pak nepřednostní. Není na nich uvedeno, kdy byly prvně doručeny plátci mzdy. Mám začít srážet pouze tu přednostní exekuci? Anebo to mám ředit jak při prvním doručení?
Na vašem místě bych se řídil pořadím v potvrzení o zam. a pokud máte pochybnosti (stejná specifikace pohledávky včetně období jejího vzniku), zeptal bych se exekutora. Vaši úvahu o nepřednostní pohledávce VZP po obdržení rady, kterou jste zde dostala, jsem nepochopil.
Tak podle sdělení právního oddělení VZP se penále na pojistném posuzuje jako dlužné pojistné a na soudech, které o vymáhání těchto pohledávek rozhodují, s určením penále jako přednostní pohledávky nemají problém. Rozhodnutí soudu ve vašem případě musí být výjimečný exces.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2011 11:46
Prosím o radu, došla mi exekuce na zaměstnance z VZP, ale není zde uvedeno, zda je přednostní. Mám to brát jako nepřednostní, anebo že je to ze zdravotní pojišťovny, tak to bude už jenom z titulu přednostní?
Děkuji