Re: Nárok na dovolenou 25 dnů?
Děkuji. Myslela jsem si to. Ještě mě tak napadlo, teď nevím, od kdy má smlouvu, ale myslím, že někdy od února 2011, tzn. nárok bude 8,5 + 2 dodatková = 10,5 dne? Nejsem si moc jistá, jak se počítá nárok na tu dodatkovou (ta 1/12 za každých 21 odprac. dnů). Vypočítala jsem to takto: 5 dnů roční nárok / 12 měsíců za rok x 5 odprac. měsíců (březen až červenec), ale mám to asi blbě, já vím. Nikde se mi tu neprojevuje ta 1/12. Poradíte mi prosím? Děkuji.
Někdy od února je dost nepřesné. Musíte spočítat skutečně odpracované dny. Jestli měl nemoc, ošetřovné nebo neplacené volno může se to dost lišit.
až se budete dívat, tak se také podívejte, zda se opravdu jedná o dodatkovou dovolenou nebo zda je těch 5 dnů jen "bonus" od zam-tele
dodatková dovolená - § 215
často se zde na fóru stává, že tazatel se ptá na dodatkovou dovolenou a nakonec z toho vyplyne, že o žádnou dodatkovou dovolenou se nejedná
pokud v pojmech máte jasno, pak se omlouvám za svoji odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 7. 2011 13:30
Dobrý den, prosím o radu. Manžel má v práci nárok na dovolenou 20 dní + 5 dní dodatková. Je tato dodatková dovolená nároková? Jde mi o to, že 31.7.2011 mu končí PP a teď si nejsem jistá, jestli se nárok na dovolenou do toho 31.7. počítá z 20 dnů nebo z 25, ale myslím, že z 25. Děkuji.