Re: Prodej železa, prosím
Řešila jsem minule podobný případ, železo z firmy zapsal pracovník výkupny na řidiče, kteý ho přivezl. Musela jsem si zavolat přímo do účtárny a dořešit to s účetní. Zaměstnanci výkupen kolikrát vůbec nevědí, že je nějaká přenesená povinnost a nebo je nenapadne, že by ji se mohla týkat i fyzické osoby. Podnikatelé sami většinou taky ne - a naši vedoucí to samé, i když jsem je na to včas upozorňovala.
Re: Prodej železa, prosím
vy prodáte bez daně, příjemce zdaní revers + - a uvede ve svém přiznání. oba dají do přiznání k dph a navíc podají hlášení na finanční úřad .
Re: !?!
Přiznání můžete podat a DPH zaplatit až 5 dní po termínu, počkala bych do úterý a nejdříve se domluvila s účetní. V našem případě to u nich v evidenci upravila a náš prodej zařadila až do dalšího měsíce, aby se stihly termíny (já jsem doklad dostala do pokladny pozdě a jim to výkupce špatně zaevidoval).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 7. 2011 12:32
Dobrý den, OSVČ odevzdal do sběrny železo (vlastní autodílnu) a na toto obdržel stvrzenku, kde je je uvedeno jeho jméno, adresa (žádné DIČ), jako položky jsou uvedeny FE (17000 nebo 170405)5a PbAku a dále jen suma, podpis a datum. Dala jsem to jako příjmový doklad bez DPH a teď si nejsem jistá, je-li to tak dobře a je to vůbec možné. Žádné DIČ na stvrzence uvedeno není - chápu to tedy tak, že to ani do příjmů uvádět nemusel? Moc vám děkuji.