Zdanění DPP

• (neregistrovaný)

19. 7. 2011 13:51

Dobrý den
    Mám možnost si přivydělat na DPP u stejného zaměstnavatele, u kterého jsem pracovala před MD. Prohlášení mám podepsané na HPP. Když DPP bude u stejného zaměstnavatele musím znova podepsat prohlášení - myslím si že to nejde, ale nejsem si jistá.
    Výše výdělku by byla 1.700,-Kč/měsíc a bylo by to do konce roku.
    A jak to bude s daní? Budu ji muset odvádět já nebo zaměstnavatel? A daň by se mi pak odečtla od mzdy, kdyby ji za mě odvedl zaměstnavatel?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 7. 2011 14:29

xJ (neregistrovaný)

Re: zdanění DPP
      U jednoho zaměstnavatele podepsané prohlášení platí pro všechny druhy pracovněprávních vztahů, tak že pokud nemáte prohlášení podepsané na rok 2011, podepíšete ho nyní . Daň vám z takto nízké odměny nebude žádná srážena, pokryje ji sleva na poplatníka.

• 19. 7. 2011 19:53

jitkaX (neregistrovaný)

Na rok 2011 jsem prohlášení již podepsala v únoru.
      Ještě si to shrnu jestli jsem to pochopila:
      Částku 1.700,- Kč budu dostávat od zaměstnavatele ten z toho nebude odvádět SP a ZP a ani daň FÚ, protože je to nízká částka.
      A tuto částku (1.700) mi bude zaměstnavatel vyplácet každý měsíc a v DPP to bude i tak definováno. Rozumím tomu správně?

Děkuji

• 19. 7. 2011 20:10

xJ (neregistrovaný)

Ano , vyplácet vám bude odměnu podle toho, jak jste si to v dohodě sjednali, měsíčně nebo za delší období a pod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).