Práce přesčas a náhradní volno

• (neregistrovaný)

20. 7. 2011 8:44

Dobrý den, chci se zeptat, zaměstnankyně měla v květnu navíc 16 hodin, dělá na 4 hodiny denně, tzn. navíc má 4 dny. Tyto dny si chtěla převést na červen. Teď ale nevím, jestli mám nechat květnovou docházku tak, s těmi přesčasy, pak ale nevím, jak to napsat do červnové docházku, jestli ty 4 dny prostě jenom dopsat na dny, kdy v červnu nebyla v práci (vybrala si za to volno), pak ale jak to mám napsat do programu Pohoda, zadat jako placené volno? Nebo mám tu zaměstnankyni nechat přepsat květnovou i červnovou docházku s tím, že v květnu žádné hodiny navíc mít nebude a napíše si je do do června? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 7. 2011 14:02

Lenka21 (neregistrovaný)

Re: Práce přesčas a náhradní volno-PROSÍ
      Už jste dostala odpověď, ale najednou ji zde nemůžu najít. Teď nevím, jestli jsem to pochopila dobře, ale radili vám, že se jí ty 4 hodiny nezaplatí? Já celou dobu žiju v tom, že přesčas vždycky zaplatit, a náhradní volno pouze místo příplatku...

• 20. 7. 2011 14:27

Líba (neregistrovaný)

Re: Práce přesčas a náhradní volno-PROSÍ
      Ona má kratší pracovní dobu, takže přesčas jsou až hodiny nad stanovenou týdenní pracovní dobu. Potřebuje volno příští měsíc, tak si to teď nadělává. Správně by bylo v květnu zaplatit a v červnu by byla doma zadarmo, ale většinou se to v takových případech dělá jenom evidenčně. Prostě se v květnu zaplatí tolik hodin jako normálně a v červnu se jí zaplatí všechno, jako kdyby náhradní volno nečerpala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).