Re: paragon do 10 tisíc
Dobrý den,
u dokladů není rozhodující, je-li psaný rukou nebo na PD. Doklad do 10 tis. Kč vč.DPH placený hotově je zjednodušeným DD (§ 28 odst.3), pokud obsahuje náležitosti dle § 28 odst.4 zákona o DPH. Zde osoba, která zdanitelné plnění přijala odpovídá za správný odpočet DPH a musí DPH správně vyčíslit a doplnit na doklad.
Pokud je doklad na více jak 10 tis. je podmínjou odpočtu DPH splnění náleřitostí dle § 28 odst.2 uvedeného zákona. Musí obsahovat náležitostíi běžného daňového dokladu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 7. 2011 19:10
Dobrý den, když mám paragon nebo účtenku do 10 tisíc, mám tam ič, dič, adresu prodávajícího dále čáska bez DPH, DPH a celkem - to mohu dát do účetnoctví bez problémů a uplatnit DPH.
Co když je ale účtenka psaná ručně a je tam ič, dič, sídlo prodávajícího ale rukou psané co jsem si koupil a jen 20% neníé vyčísleno a částka celkem vše rukou. Lze to uplatnit?
A faktura za hotové nad 10.000,- jen prodej za hotové, když tam nejsou moje údaje, to už by nyní nemělo existovat pokud se nepletu.
Může mi moje domněnky někdo prosím potvrdit?