Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2011 11:20
Přeji hezký den,
nemám úplně jasno v tom, jak může zaměstnavatel krátit zahraniční stravné. Budeme vysláni na dvoudenní zahraniční pracovní cestu (UK), bude nám poskytnuta jedna snídaně. Ze zákoníku vím, že zaměstnavatel musí poskytnout minimálně 75% tabulkové částky (což dělá 30 liber) za den bez snídaně. Nicméně není mi jasné další krácení za poskytnuté jídlo, neboť v zákoně je napsáno, cituji "Bylo-li zaměstnanci během zahraniční pracovní cesty poskytnuto jídlo, které má charakter snídaně, oběda nebo večeře, na které zaměstnanec finančně nepřispívá, je zaměstnavatel oprávněn zahraniční stravné ve výši základní sazby krátit až o 25 % za každé uvedené jídlo..".
Může zaměstnavatel ještě pokrátit zmíněných 75%, které mi musí dát (jelikož základní sazba je 40 liber - po pokrácení za jídlo činí 30 liber, což je částka, kterou mi musí vyplatit)?
Děkuji za odpovědi.
J.M.