Hlavní navigace

DPH: nejake novinky pro soucasne obdobi?

  • (neregistrovaný)

    21. 7. 2011 17:38

    Dobry den, potrebuju poradit. Delam vypocty DPH pro ctvrtletni obdobi jako vzdy, ale nasla jsem toto:

    Novinkou od 1.4.2011 je uplatnění režimu přenesení daňové povinnosti podle § 92a zákona o DPH. Již za období dubna 2011 musí poskytovatelé i příjemci podávat ve lhůtě pro podání daňového přiznání také výpis z evidence (v elektronické podobě). Tento výpis, kterému tento článek rovněž věnuje pozornost, bude k dispozici v rámci aplikace EPO provozované daňovou správou. Od 17.5.2011 je v rámci aplikace EPO k dispozici formulář pro podání uvedeného výpisu.

    Jsem jen zivnostnik, meni se timto a celkove jeste v necem pro me bezne podani? Vzdy jen podam formular a tot vse. Mam delat jeste neco? :(

    Dekuju moc za odpoved.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 7. 2011 18:22

      kviti75 (neregistrovaný)

      Re: DPH: nejake novinky pro soucasne obd
      Ten nový formulář by se Vás týkal, pokud byste koupila nebo prodala nějaký odpad (papír, železo, hadry...), který je uveden v příloze č. 5 zákona o DPH (zde na liště). Pokud běžně nic takového neprovádíte a jen občas odvezete do sběrny např. starý papír, pak je lepší, když jej tam prodáte jako "běžný občan", tj. neplátce DPH a nebudete těch pár korun uvádět nikde v účetnictví.
      Pokud si chcete k tomuto problému přečíst více, tak pak již Vámi zmiňovaný §92a zákona o DPH nebo si zde zadejte do vyhledávače "přenesení daňové povinnosti"

    • 21. 7. 2011 18:29

      lenkaB (neregistrovaný)

      Re: DPH: nejake novinky pro soucasne obd
      Já mám zase hrůzu z roku 2012!! Ta se bude týkat mě- elektromontážní práce... Zase další papírkování navíc a víc starostí, Nebo se mýlím a ulehčí mi to práci v něčem? Nedovedu si to vlastně v praxi představit... u mě to je každá vydaná faktura a 90% dodavatelek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).