Re: DPP
Ještě by mě zajímalo jestli může být v DPP uvedeno následující:
"Zaměstnanec práci vykoná v nepravidelné pracovní době. Práci provede vždy do 10 každý měsíc. Rozsah výkonu práce dle dohody nepřekročí 150 hodin za kalendářní rok."
Nebo musí být v DPP uvedeno přesné datum ukončení práce.
Děkuji
jejda, máte pravdu! Jsem opravdu exot, ale dovoltec abych to vysvětlila. Měla jsem tam původně napsané slovo být, ale pak jsem se kurzorem vrátila zpátky a chtěla raději napsat slovo mít, jenže jsem to udělala rychle! Než jsem si uvědomila chybu, byla zpráva už odeslaná! Vše trvalo pár sekund.. Ach jo, omlouvám se, že jsem Vám rozhněvala.
Ještě má jeden dotaz. Může být v DPP uvedeno následující:
"Zaměstnanec práci vykoná v nepravidelné pracovní době. Práci provede vždy do 10 každý měsíc. Rozsah výkonu práce dle dohody nepřekročí 150 hodin za kalendářní rok."
Nebo musí být v DPP uvedeno přesné datum ukončení práce.
Děkuji
Jasně, že ano, DPP je o určitém prac.úkolu, který někdy začne a někdy končí. Jinak by to mohlo být napadnutelné, že se jedná o pracovní činnost-tedy opakující se práce, kde jsou nutné odvody""
Hodně se to v minulosti zneužívalo, tak je to nyní velmi kontrolované. Omlouvám se za překlepy píšu to rychle-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2011 18:37
Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat jestli můžu zaměstnat např. 2 zaměstnance na DPP přičemž každý zaměstnanec by odpracoval 150hod/ za rok nebo to je pro všechny zaměstnance na DPP max. 150 hod/rok a musí si to zaměstnavatel hlídat.
Děkuji