Re: Faktura za hotové -prosím kontrolu
Asi by bylo jednodušší vystavovat vše převodem a k fakturám v hotovosti psát příjmové doklady,ne? Stejně ty příjmové doklady pak vystavujete.
Několikrát se mně ve firmě stalo, že fakturantka dala omylem hotovost, nebylo to zaplacené a my jsme pak nemohli peníze po čase z odběratele dostat, protože on přece měl fa za hotové.
Od té doby dělá vše převodem, jen když opravdu někdo dojde a zaplatí hotově,tak napíše hotově.
Jinak to tak klidně můžete udělat, jen si tam vsunte nějaký čistý papír s poznámkou, že fa bude placena převodem a je v jiné fakturační řadě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 7. 2011 20:21
Zkouším znova dotaz....ať mám jistotu, jestli to lze... moc děkuji. Začínám a občas si v praxi nevím úplně rady.
Prosím Vás, mám jen technickou otázku začátečníka. Obchodníí zástupce vystavuje faktury za hotové, vede jejich číselnou řadu, ale občas se stane, že odběratel nemá na zaplacení a faktura je zaplacena pouze z části, nebo vůbec. Já hotovostní faktury sčítám dohromady cca. za dekádu na jeden příjmový pokladní doklad jako tržbu a tyto faktury připnu k dokladu. Mohu u těchto neuhrazených faktur udělat to, že je vyjmu, škrtnu fakturu za hotové, nechám daňový doklad a přiřadím jim v účetnictví číselnou řadu, jakou mají jinak ostatní, vystavované faktury se splatností ?
Děkuji