Odborná pomoc při řešení exekuce?

• (neregistrovaný)

23. 7. 2011 11:56

Dobrý den,

rád bych vás požádal o nějaký odkaz/kontakt na osoby/zřízení kde si lze nechat zdarma nebo levně poradit se strategií řešení exekučního dluhu. (na žádné právníky peníze nemám) Mám prozatím dluh 25K, ale 6. srpna zvýší na 30K.

A právě jsem teď v pátek přišel o zaměstnání a úspory už nejsou žádné. A vůbec ani nevím jak strmě bude nadále dluh každým měsícem stoupat. No v pondělí se si tam opět brnku. Máte představu jak rychle to jde nahoru?

Silně mi teď hrozí spadnutí do dluhové pasti a chci se tomu vyhnout.

Radil jsem se s jakýmsi pověřeným člověkem v krizovém centru, ale zase takové znalosti neměl. S exekučním úřadem jsem v kontaktu a poslal jsem mu už 5K jako důkaz toho, že mám zájem svůj dluh splatit. Ale teď už mu nemůžu nic poslat bez té práce. Hlavně teď nemám žádný pevný datum jako bod příjmu.

Dále mi bylo vysvětleno, že mi můžou kdykoli zablokovat účet a s ním i jakýkoli jiný, který bych si otevřel na půlroku i přestože bych dluh spaltil dluh. Což je snad jak z jiné planety a přesto je to realitou. Máme představu s jakou četností toto exekuční úřady dělají? Máte někdo odhad s jakou pravděpodobností mi toto hrozí a jaké věci toto můžou ovlivnit?

Děkuji mockrát za odpovědi.

H.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 7. 2011 16:59

... (neregistrovaný)

Re: Odborná pomoc při řešení exekuce?
      Na to, jak malé studijní nároky máte na sebe, jste vůči druhým náročný dost. Znát úrokovou sazbu, na kterou jste přistoupil nebo jakou určil soud v rozsudku, to na rozdíl od vás (a zřejmě již i exekutora) zvládne jen věštec. Můžete zkusit podat návrh na odklad exekuce. Ke studiu si opatřete exekuční řád (§54) a občanský soudní řád (§266). Aktuální znění zákonů najdete na portal.gov.cz, exeřád 20/2001, osř 99/1963. Diskuzních fór k exekuci je na netu hodně, zkuste do Googlu zadat např. "exekuce poradna". Situaci jak z jiné planety nevěřte, pokud uhradíte dluh včetně úroků, náklady exekuce a náklady oprávněného.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).