Re: potvrzení zaměstnavatel invalidní dů
Zavolala bych na OSSZ a zeptala se proč vám tiskopis nezaslali oni a k jakému dni bude důchod přiznán. Vypisujete, zda k požadovanému datu přiznání důchodu trvala pracovní neschopnost a to nevím, co vypíšete. A taky nevíte, ke kterému datu máte ukončit ELDP.
nezaslala, jelikož si žádá sama v pracovní neschopnosti. Vím, že mě pak ossz kontaktuje k doložení ELDP, nyní jej vypisovat nemusím. Ovšem nenapsala mi od... tak se ptám, zda je možné invalidní důchod zažádat zpětně, jestli ho třeba vyplatí od 11/2010?
A v tiskopise jsem vypsala, kdy vznikla PN, ale nevím zda vyplnit i od - do kdy byla vyplacena náhrada mzdy?
Moc tomu nerozumím, ale o důchod má žádat ta Vaše zaměstnankyně (ve spolupráci se svým lékařem). Vy tam přece nebudete vypisovat, od kdy si ona žádá o důchod. Podle mě ne zpětně, vždyť pobírá nemocenské dávky, ne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2011 11:27
Dobrý den,
prosila bych poradit. Lze přiznat invalidní důchod zpětně? A jak vyplnit potvrzení zaměstnavatele? Musím napsat o jaký důchod žádám a datum od?? Zaměstnankyně mi jej poslala ale vyplnila jen jméno, asi jelikož je dlouhodobě nemocná a na starobní ani předčasný důchod nárok nemá, se bude jednat o invalidní. Ale když mi jej nezslala ossz musím tam druh důchodu a datum od vyplňovat?
Děkuji velmi